Cupa Mondiala din Brazilia


Cupa Mondiala din Brazilia este gata sa inceapa.Cu pasi repezi se apropie debutul acestui eveniment atat de important, un fenomen in adevaratul sens al cuvantului.Chiar daca Romania nu a ajuns mai departe in grupele acestui turneu final, prin pierderea calificarii in fata Greciei, sunt convins ca romanii vor urmari acest Campionat Mondial cu mare interes, mai ales ca acest campionat se desfasoara inntr-o tara “speciala”, in Brazilia, cu celebrul stadion:Maracana.

Va fi un adevarat spectacol la acest Campionat Mondial, un Mondial de foc, nu doar datorita caldurii din Tara Cafelei, ci si a spectacolului pe care cele 32 de nationale il vor oferi.

Campionatul Mondial se dispută în Brazilia, între 12 iunie şi 13 iulie. Brazilia – Croaţia va fi meciul de debut al Cupei Mondiale. Aceasta întalnire este programata pe arena unde a avut loc în noiembrie un accident soldat cu doi morti.

Grupele turneului final al CM 2014:

Grupa A: Brazilia, Croaţia, Camerun, Mexic

Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia

Grupa C: Columbia, Grecia, Coasta de Fildeş, Japonia

Grupa D: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Italia

Grupa E: Elveţia, Ecuador, Franţa, Honduras

Grupa F: Argentina, Bosnia, Iran, Nigeria

Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA

Grupa H: Belgia, Algeria, Rusia, Coreea de Sud

Aici puteti vedea programul complet al fazei grupelor 

Ca in fiecare editie, Campionatul Mondial de fotbal are si un imn.Imnul CM 2014 va fi interpretat de rapperul Pitbull,   împreună cu vedetele pop Jennifer Lopez şi Claudia Leitte.Titlul imnului este “We are one”.

Melodia oficiala a Cupei Mondiale, pe langa numeroasele vizualizari pe youtube, a primit si numeroase critici din partea ascultatorilor.Daca este sa imi dau cu parerea, aceasta melodie este “asa si asa”, argumentele fiind:
-imnul oficial al CM nu se doreste a fi un HIT, o melodie care sa fie in TOP la radio
-aceasta melodie, intr-o oarecare masura se edifica cu atmosfera a unui Campionat Mondial, unde se intalnesc natiuni din toate regiunile Globului.

Iata cateva imnuri de-a lungul desfasurarii Cupei Mondiale

1986 – MEXIC

1990 – ITALIA

1994 – SUA

1998 -FRANTA

2002 – KOREEA DE SUD

2006 – GERMANIA

2010 – AFRICA DE SUD

 

10 comments on “Cupa Mondiala din Brazilia

  1. Felicitari pentru postare ! 🙂
    Chiar daca ROMANIA nu s-a calificat la CM 2014 din BRAZILIA,
    ROMANII tot vor urmari meciurile la televizor !! 🙂 🙂

    Forza BRAZILIA !
    Forza ITALIA !!! ! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa.

    Like

    • Ar fi ceva extraordinar ca Brazilia sa castige CM chiar in propria tara, insa va fi o lupta ca de “mondiale” pentru castigarea trofeului mult ravnit.

      Like

Leave a comment